Museiintendent till Bildmuseet på Konstnärligt campus

Bildmuseets är inriktat mot internationell samtidskonst, har en pedagogisk/förmedlande ambition och bedriver en självständigt profilerad utställnings- och programverksamhet. Institutionen utgör en viktig plattform för kunskapsdialog - lokalt, regionalt, nationellt och internationellt.  Efter 30 års  verksamhet gjorde Bildmuseet 2012 en nystart i den vackra museibyggnaden vid Umeälvens strand, som en del av Konstnärligt campus vid Umeå universitet.

Tillsvidareanställning heltid, arbetsort Umeå
Tillträde enligt överenskommelse
Sista ansökningsdag: 2017-11-30

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som museiintendent på Bildmuseet initierar, projektleder och genomför du utställningar och andra publika program och projekt vid museet i samråd med Bildmuseets chef och konstnärliga ledare. I arbetet ingår arbetsledning, budgetarbete, att söka externa medel samt text- och katalogproduktion. Förutom utställningsproduktion ansvarar du även för att initiera och genomföra programverksamhet vid museet samt hålla egna visningar på svenska och engelska.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen med konstvetenskaplig inriktning, curatorutbildning eller motsvarande, samt har erfarenhet av kvalificerat arbete inom en eller flera konstinstitutioner med inriktning mot samtida konst och visuell kultur. Du har arbetat som projektledare för utställningsproduktioner vid konstinstitution och du är van att självständigt driva och genomföra utställningsprojekt. Vidare har du erfarenhet av budgetarbete och av att söka extern finansiering. Du har även vana av att samtala om konst för en publik på svenska och engelska. Du har en tydlig internationell profil och praktik med egna internationella nätverk.

De egenskaper som vi efterfrågar är initiativrikedom, organisationsförmåga och en mycket god förmåga att kommunicera och uttrycka dig väl i såväl tal som skrift inom konstområdet. Bildmuseet har ett internationellt fokus varför mycket goda språkkunskaper i engelska, i både tal och skrift, är en förutsättning för att kunna utföra arbetet. Ytterligare språk är meriterande.

Som museiintendent arbetar du mot deadlines vilket förutsätter stresstålighet och flexibilitet samt en förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett tillfredsställande sätt. Du har även mycket god samarbetsförmåga. 

Om anställningen

Tillträde enligt överenskommelse. Anställningen är 100 % och tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Arbetsort är Umeå.

Så här söker du

Du gör din ansökan via Umeå universitets rekryteringssystem. Logga in och sök via länken längst ner på sidan. Din ansökan ska innehålla:
- CV
- Personligt brev
- Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Frågor om befattningen besvaras av museichef Katarina Pierre, katarina.pierre@bildmuseet.umu.se.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Umeå
Län Västerbottens län
Land Sverige
Referensnummer AN 2.2.1-1881-17
Facklig företrädare
  • SACO, 090-786 53 65
  • SEKO, 090-786 52 96
  • ST, 090-786 54 31
Publicerat 2017-10-27
Sista ansökningsdag

2017-11-30

 

Umeå universitet, Humanistisk fakultet

Organisatoriskt är Bildmuseet en del av Humanistisk fakultet vid Umeå universitet. Universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Här finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 31 500 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.

Umeå universitet vill erbjuda en miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vid varje rekrytering strävar vi efter ökad mångfald och använder möjligheten till positiv särbehandling.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Logga in och sök jobbet