Guidade visningar

Välkommen till någon av alla våra öppna visningar, alltid med fri entré. Förutom den dagliga lunchvisningen erbjuder vi ibland också särskilda visningar av konstnärer, curatorer, forskare och andra kännare, som ger sina personliga perspektiv. Sådana evenemang hittar du här. Det går också bra att boka en särskild visning eller bildverkstad för dig och dina vänner, din förening, arbetsplats eller skolklasser. Läs om bokade gruppvisningar längre ner.

Lunchvisning vardagar 12:00 och helger 13:00

Att följa med på en guidad visning ger nya ingångar till konsten. Tisdagar, onsdagar, torsdagar och fredagar kl 12:00 bjuder vi på 30 minuters guidad visning. På lördagar och söndagar ges lunchvisningen kl 13:00 och är något längre, ca 45 min. På lördagar ges lunchvisningen på engelska. Stäm träff med en vän och kombinera museibesöket med gemensam lunch eller fika i restaurangen! Grupper över 10 personer bör istället boka en enskild visning, läs mer om det nedan.

Kvällsvisning fredagar 19:00 

De fredagar då vi inte har annat program ger vi en extra visning  kl 19.00 (30 min) av pågående utställningar. Bildmuseet och restaurangen har kvällsöppet till kl 21.00.
Den 20/9, 25/10 och 22/11 ges kvällsvisningen på engelska.

Familjevisning lördagar 13:00 

Guidade familjevisningar med samtal kring ett urval bilder och konstverk varje lördag kl. 13:00. Visningens innehåll och längd utgår från barnen och blir en konstupplevelse som barn och vuxna kan dela. OBS! Familjevisningen har sommaruppehåll och börjar igen den 24 augusti.

Babyvisningar med måleri

Även mycket små barn kan uppleva konst! Ungefär en gång i månaden erbjuder vi visningar för vuxna med barn upp till 15 månader - en upptäcktsfärd både för det lilla barnet och den vuxne. I bildverkstaden får man sedan prova på måleri anpassat till de allra minsta. Läs mer.

Bokade gruppvisningar

Under Bildmuseets öppettider går det bra att boka en särskild visning eller bildverkstad för dig och dina vänner, din förening, arbetsplats eller skolklasser. När ni hyr lokal av Bildmuseet är det förstås även möjligt att få visning utanför öppettid.

  • Boka visning och verkstad

    Senast två veckor i förväg behöver vi er förfrågan med önskad tid, antal personer med mera (se formuläret). Vi kontrollerar att vi kan ta emot er då och återkommer inom kort med besked och prisuppgift.