Öppen bildverkstad

Till vår bildverkstad är besökare i alla åldrar välkomna, med eller utan erfarenhet av eget skapande. På helgerna är det drop-in. Stanna en stund och låt dig inspireras av de utställningar du sett. En konstpedagog finns på plats för att hjälpa dig att komma igång och ge handledning. Välkommen!

Tema våren 2018


3 februari - 11 mars 2018 (inklusive sportlov vecka 10) 
Dada är dada
Dada startade som en konströrelse i Zürich, Schweiz för 101 år sedan och har sedan dess påverkat generationer av konstnärer och synen på vad konst är. Rörelsen var en protest mot första världskriget och den rådande nationalismen. Dadaisterna använde humor, parodi och satir för att kritisera och ifrågasätta samhället och konsten. I utställningen finns exempel på nya material och uttryck som collage, readymades, happenings, performance, gatuteater, ljudpoesi och film som utvecklades av konstnärerna. 

I bildverkstaden inspireras vi av utställningen  Dada är dada och jobbar med slumppoesi samt text- och bildkollage både i tvådimensionell och skulptural form. Under sportlovet gör vi dada-masker.

Läs mer om uställningen: Dada är Dada

 

20 mars - 22 april 2018 (inklusive påsklov vecka 14) 
Årets svenska bilderbok / Fågeln i mig flyger vart den vill 
I bildverkstaden skapar vi bildberättelser och vykort inspirerade utställningen  Årets svenska bilderbok /Fågeln i mig flyger vart den vill med originalbilder ur boken av Sara Lundberg. Det är en bildberättelse som bygger på konstnären Berta Hanssons liv och inspiration är hämtad från hennes brev, dagboksanteckningar och skisser

Läs mer om utställningen:  Årets svenska bilderbok

 

24 april - 17 juni 2018
John Akomfrah / Purple
Bildmuseet presenterar den brittiska konstnären och filmskaparen John Akomfrahs mest ambitiösa verk hittills. Purple är en uppslukande videoinstallation om klimatförändring, mänskliga samhällen och vildmarken. Det handlar bland annat om utrotning av djur, isens minne, världshav fyllda av plast och global uppvärmning. I den mäktiga videoinstallationen som projiceras på sex skärmar samtidigt, kombineras arkivfilm med nytagen film och ett hypnotiskt ljudspår. Videokonstverket är en uppföljning till Vertigo Sea som visades på Bildmuseet 2015.  

I bildverkstaden skapar vi inspirerat av videoverkets tema. Mer information kommer!

Läs mer om utställningen: John Akomfrah / Purple

 

Kalender: Bildmuseets bildverkstad