Zineb Sedira / Standing Here Wondering Which Way to Go

2021-06-19 - 2021-10-24

Zineb Sediras separatutställning på Bildmuseet handlar om kultur och motstånd, om tid, plats och identitet. Med utgångspunkt i Algeriets huvudstad Alger - som under 1960-talet var ett nav för frihetskämpande organisationer - låter Sedira Pan African Festival 1969 vara ett exempel på hur konst och kultur bidrog till en alldeles speciell tidsanda av solidaritet och mobilisering.

I installationen Standing Here Wondering Which Way to Go presenteras en replika av konstnärens eget vardagsrum, ett fotografiskt diorama inrett med möbler, böcker och inredningsdetaljer. Här finns också fotomontage, skivomslag, böcker och film som alla för tanken till denna tid och rörelse.

Zineb Sedira (f. 1963, Frankrike, bosatt i Storbritannien) representerar Frankrike på Venedigbiennalen 2022. 2010 presenterades hennes konstnärskap i en stor separatutställning på Bildmuseet. Standing Here Wondering Which Way to Go skapades på uppdrag av Bildmuseet tillsammans med Jeu de Paume, Paris, Frankrike; IVAM, Valencia, Spanien och Gulbenkian, Lissabon, Portugal.