Pågående utställningar

 

 • William Kentridge / The Refusal of Time

  2018-10-12 - 2019-03-17

  The Refusal of Time [Att vägra tiden] är en suggestiv betraktelse över tidens natur. Med allusioner till Einsteins relativitetsteori och tankeexperiment, till rymdfärder, Platons grotta och stumfilm har William Kentridge skapat en berörande och fantasifull berättelse om vårt sätt att förstå tid. Musik och ljudlandskap: Philip Miller. Videoredigering: Catherine Meyburgh. Dramaturgi: Peter Galison.

 • Entangle / Konst och fysik

  2018-11-16 - 2019-04-07

  Svarta hål, mörk materia, gravitation, rymd, tid och rörelse är fenomen som fascinerar både forskare och konstnärer. Den här utställningen presenterar konst och design med utgångspunkt i vetenskapen om de fundamentala villkor som skapar vår värld. Måleri, installationer, mode, skulptur, film, digital konst och fotografi av fjorton internationellt uppmärksammade konstnärer.

 • Ângela Ferreira / Pan African Unity Mural

  2018-11-16 - 2019-05-19

  Konstnären Ângela Ferreira (f. 1958 i Maputo/Mozambique och numera bosatt i Lissabon) intresserar sig för postkoloniala frågor och hur arkitektur och skapade miljöer bär spår av historia, politik och ideologi. I Pan African Unity Mural presenterar hon skulpturer och väggmålningar på olika platser i Bildmuseet.